Dit ben ik

Mijn naam is Lisa Hinderks, geboren in Utrecht op 9 april 1995. Ik ben slechthorend geboren en ben later doof geworden. Als kleuter heb ik in Soesterberg gewoond, waarna mijn ouders verhuisden naar Hoevelaken, waar ik verder ben opgegroeid. Ik heb verschillende scholen meegemaakt. Als kind heb ik tot mijn zesde op het Rotsoord in Utrecht gezeten. Toen ging ik naar jenaplanschool de Hoeve in het dorp waar ik woonde. Na de Hoeve dacht ik ook de middelbare school wel regulier te kunnen doen, waarna ik naar ’t Hooghe Landt ging in Amersfoort. Dat was helaas toch eenzamer dan gedacht, waarna ik naar Guyot ging in Haren en zodoende ook op het internaat heb gewoond in Groningen.

Na Groningen ben ik teruggegaan naar mijn geboortestad, Utrecht. Daar woon ik nu al acht jaar. Ik heb verschillende studies gedaan: ik ben begonnen met de HBO-opleiding docent Nederlands (al had ik liever journalistiek gedaan, maar dat is een ander verhaal). Ik heb toen mijn propedeuse gehaald en ben overgestapt naar de Universiteit voor Humanistiek. Nu ging dat nogal diep en was ik er nog niet klaar voor om op mijn 18e zo diep te gaan. Toen ben ik overgestapt naar de Universiteit Utrecht en heb ik de studie Algemene Sociale Wetenschappen gedaan, die ik in 2017 heb afgerond. In 2018 begon ik met de master Medical Anthropology and Sociology aan de Universiteit van Amsterdam, die ik in 2019 heb afgerond.

Tijdens mijn studies ben ik altijd wel actief geweest als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Zo ben ik bestuurslid en voorzitter geweest van de Nederlandse Dove Jongeren en later voorzitter van Signo Ergo Sum, de studentenorganisatie voor doven en slechthorenden. Voor Woord & Gebaar heb ik ook vele artikelen geschreven en ben ik betrokken bij het maken van het blad. Ook heb ik geschreven voor het blad van European Union of Deaf Youth (EUDY), die de OFC. heette. Daarnaast heb ik ook meegelopen bij het Haarlems Dagblad. Nu ben ik nog betrokken bij Signo Ergo Sum en Woord & Gebaar.

Nu werk ik als onderzoeker en dat bevalt me heel goed. Ook schrijf ik daarnaast heel graag! Daarom probeer ik ook af en toe een blog te schrijven, die je hier kan vinden. Als onderzoeker en schrijver ben ik kritisch, analytisch en nieuwsgierig. Ook leer ik graag nieuwe dingen bij, probeer ik mijn leefwereld zo breed mogelijk te houden en ontmoet ik graag nieuwe mensen.

Theme: Overlay by Kaira
Extra Text